tisdag 4 oktober 2016

Veckans utmaning v.40

Nu är det dags igen! Vi höll ju på med utmaningar under våren och tog sommarlov från dem. Sen har det inte kommit igång igen. Vi har försökt hitta rutiner i vardagen med nya arbetstider, skola, förskola och annat som händer i livet, och bloggen har fått stå åt sidan lite. 

Men nu är det dags igen! Utmaningarna börjar igen!
Det har väl inte undgått någon att oktober är månaden för Kanelbullens dag, den kallas socktober i stickvärlden, FN-dagen infaller den 24 oktober. Och det är den månad då bröstcancer och forskningen kring den uppmärksammas extra. Då vi båda har personer i vår närhet som drabbats (och vi själva har bröst) så vill vi också göra något litet för att dra vårt strå till stacken.
Väldigt många tumörer upptäcks hemma av kvinnor eller deras partners. Att själv undersöka sina bröst för att upptäcka förändringar är jätteviktigt. Om man inte klämmer och känner - hur kan man då märka förändringar?
Därför är veckans utmaning just att undersöka sina bröst. Eller sin partners om man inte har några egna. (Även män kan få bröstcancer, så ni kan gott känna efter ni också!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar