onsdag 16 mars 2016

Friluftsdag!

När vi gick på gymnasiet, ordnades det ibland friluftsdagar. Oftast en på hösten/vintern och en på våren. Då skulle man välja aktivitet och vara hurtig hela dagen. Vi brukade välja shopping i Uppsala istället. Nej, det var inte ett av alternativen till skolans friluftsdagar, men det är just det som är poängen; vi gillade inte skolans alternativ till friluftsdagen. Istället tyckte vi att det var mycket roligare att shoppa kläder, skor, böcker och te och sedan ta en lång fika med caffè latte på något mysigt kafé.

Idag gjorde vi det igen! Vi tog oss en friluftsdag! Anna skulle inte börja jobba förrän på eftermiddagen och Heidi var ledig. Primära syftet med vår friluftsdag var att köpa ordentliga löparskor till Anna. Eftersom hon nu har börjat springa "på riktigt", behöver hon skor som är anpassade för hennes fötter.

Hur ser Annas fötter ut egentligen?
Anna fick också testa ett par skor (Asics) på löpband, samtidigt som hennes löpsteg filmades (Heidi funderade om det kunde vara första gången hon faktiskt såg Anna springa...)

Närmare titt på löpsteget.
Skorna som hon testade på bandet kändes väldigt bra, så det blev ett köp. Nu är hon ett steg närmare Vårruset!

Heidi har funderat på en löparryggsäck. En lagom liten att ha med på långrundor, men tillräckligt rymlig för att rymma jobbkläderna ifall hon skulle få för sig att testa transportlöpning... Det blev en Salomon Wanderer för henne.

Heidis nya ryggsäck.
Bara titta, inte röra!
Efter shoppingen blev det lunch på stan innan Anna var tvungen att börja bege sig mot jobbet. En mycket lyckad och härlig friluftsdag, med andra ord!

Linssoppa med bröd, oliver och tzatziki. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar