måndag 4 april 2016

Veckans utmaning v 13

Hur har det gått med förra veckans utmaning? Hittat några vårtecken? Nu verkar blåsipporna ploppa upp i varenda sluttning här omkring, men nog har vi sett andra vårtecken också.

Anna: Jag transportlöpte från jobbet till pendeltåget på söndageftermiddagen. Var inte direkt ensam om att springa där, men det var riktigt skönt ändå. Massor av måsar som flög runt vid Fyrisån och skränade.

Det är fler djur än måsar om börjar leta sig tilll solljuset. Myror t ex.


Och ni som följer oss på instragram vet ju att landsvägscyklister också kryper fram ur sina källarlokaler, byter från trainerdäck till vanligt och ger sig ut på vägarna. Smygfotade ett par när jag väntade på bussen utanför jobbet på fredagen, mn har sett betydligt fler än så. Maken har börjat cykelpendla till jobbet ett par gånger i veckan också.


Apropå cyklister så kan jag inte räkna upp vårtecken under den gångna veckan utan att nämna Ronde van Vlaanderen, Flandern runt. Ok, det såg jag inte utomhus under en promenad... Ett av de klassiska cykellopp som nämns som monument ( det finns fem stycken. Milano-San Remo, RVV, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege och Lombardiet runt, det sistnämnda körs på hösten, de andra under våren). I går kördes RVV för hundrade gången, och det uppmärksammade Google, till min stora lycka.




En liten avstickare från utmaningen bara... Ronde van Vlaanderen vanns igår av världsmästare, både på dam- och herrsidan. Det brukar sägas att det vilar en förbannelse över världsmästartröjan, att man inte vinner lopp under det år man bär den. Men det har Lizzie Armistead redan morbevisat flera gånger. Igår bara 42 cm före fantastiskt duktiga svenska Emma Johansson. Av herrarna vann alltså Peter Sagan sin första monumentseger i sin karriär. Det var sjätte gången han körde RVV, och nu har jag ju stora förhoppningar inför Paris-Roubaix nästa helg...

 
Ett sista vårtecken från mig. Vad kan vara mer vår för en barnfamilj än sandlådelek?


Heidi: Under veckan tog jag en långpromenad med Anna. Det var för mörkt för att fotografera några vårtecken, men vi konstaterade precis som Anna skrev här, att cyklisterna börjar dyka upp mer och mer. Samtidigt ser man att på många ställen har man börjat sopa upp gruset från vägarna, vilket jag verkligen gillar. Det ser så mycket renare ut och man drar inte in en massa grus in i hallen när man kommer hem. 
Ett riktigt säkert vårtecken hemma hos oss är dock att maken har tagit ut sin motorcykel från vinterförvaringen!



Den här veckans utmaning är att testa en ny sorts frukt eller grönsak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar