tisdag 28 juni 2016

Anna: Planer för sommaren

Nu är det bara knappt två veckor kvar, sen får jag en lång och välbehövlig semester. Det ska bli jätteskönt! En del tid kommer att tillbringas framför TV:n, på lördag börjar Tour de France. I tre veckor ska de cykla. Längtar!
Men jag vill göra annat än att se på TV också. Semestern inleds med en fyra dagar lång resa till Dalarna. Vi ska gå på Tomteland och åka till rovdjursparken i Orsa. Vi kommer att bo i en stuga i Gesunda, så jag planerar en löptur på Gesundaberget.

I augusti ska vi upp till Bruksvallarna och fjällvandra. Älskar att vara där. Förra året hyrde jag och min bror en varsin mtb och cyklade en dag. Vi kanske gör så i år också. Löparkläderna får följa med dit också. Vem vet, det kanske blir en liten runda nån dag?

Annars lär det bli en del cyklande, både landsväg och mountainbike. Ska bli skönt att inte vara lika begränsad tidsmässigt! Ser fram emot längre turer på vägarna - och i skogen!
Jag bytte däck på racercykeln här om dagen, de hade spruckit en del under vintern så det kändes lite osäkert att köra. Men nu har jag nya, fräscha däck, och det känns mycket bättre! Ska bli kul att se om jag märker nån skillnad på rullningen. Innan hade jag ett par Vittoria (Rubino om jag minns rätt), som satt på när jag köpte cykeln. Nu testar jag Schwalbe. Väldigt lätta att få på fälgen i alla fall, det gick med bara fingrarna vilket också är det bästa eftersom det är mindre risk att man klämmer sönder slangen. Så det är ju ett plus i alla fall.

Jag hoppas också på flera utflykter i skogen, både med familjen och Heidi. Snart blir det blåbärssäsong, och om vi båda råkar vara hemma då vore det kul att packa kaffetermosen och ge sig upp i skogen.
Att provgå långt i terräng med rätt skor och packning inför vår fjällvandring (som närmar sig rasande fort!) vore också kul att göra.

Som ni märker så hoppas jag på en ganska aktiv, men kravlös, sommar. Jag känner egentligen inga prestationskrav utan att jag faktiskt rör på mig på något sätt, helst näst intill varje dag även om det bara är en barnvagnspromenad eller lite tid med balansplattan.

Vad har ni för planer för sommaren när det gäller träning och motion? Vad inspirerar er?

2 kommentarer:

  1. Jag tänker också försöka få in massa utomhusträning! Gäller ju att passa på nu när det är bra väder :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Frisk luft, D-vitamin och så lite träning på det. Vi får hoppas på en lagom varm sommar i år.

      Radera