söndag 19 juni 2016

Vätternrundanänkornas racerapport

Strax innan klockan 16 på fredagen började vår uppladdning för årets Vätternrunda. Två Vätternänkor och fyra barn samlades hemma hos Anna. Vissa laddade med att se på fotboll, någon vilade och andra drack kaffe och lade upp en strategi för hur vi skulle ta oss igenom loppet här hemifrån. Vi valde filmer och bestämde att efter middagen skulle vi samlas framför Tv:n för att se när Knivsta CK's startgrupp lämnade Motala kl 19:38. Uppspelta barn försågs med popcorn, och tillsammans ropade vi "Heja Knivsta!" i takt medan våra män cyklade förbi kameran och vinkade.

Från starten i Motala. Bilden är hämtad från Vätternrundans Facebooksida. Knivsta CK i blå tröjor.
Anna bestämde sig ganska snabbt för att beställa sms-tjänsten som talade om när en utvald cyklist passerade vissa depåer. Praktisk att få veta var de befann sig och när deras beräknade målgångstid var.
I sin iver råkade hon dock skriva fel startnummer och fick alltså även information om en för oss helt okänd cyklist vid namn Bosse.

Heja heja! Fortsätt så!
När våra respektive passerat Den Gyllene Uttern passade vi på att skåla med lite bubbel, för de höll ju riktigt bra tempo där! Det visade sig att de hade fått haka på sub9-gruppen från start och därmed fått draghjälp i början, mycket bra! Stackars Bosse verkade inte hålla samma takt som klungan vi följde och vi blev lite bekymrade när han sackade efter redan nu. 
Annas mobil pep till med jämna mellanrum och meddelade oss var våra cyklister (och Bosse) befann sig. Under tiden plöjde vi igenom två filmer på Netflix och en och annan chipspåse; man måste ju hålla energinivån uppe när man supportar Vätterncyklister! 

Klockan 01.02 passerades Hjo (För Bosse tog det ytterligare 1 h 33 minuter innan han nådde Hjo). Eftersom tempot fortfarande verkade bra och bådas män fortfarande hängde med i sub10-klungan, bestämde vi oss för att lägga oss och lita på att de skulle klara sig i mål utan support från oss. Vi hade väckning kl 05.10, för att eventuellt kunna få se målgången via websändningen. Men så blev inte fallet. Istället visades endast starter.
Men i mål kom de! Klockan 05.19 lördag morgon passerade de mållinjen med tiden 9 h 41 min! Bra jobbat Knivsta CK! Även Bosse höll jämn fart och gick i mål ungefär tre timmar efter sub10-gruppen vi egentligen tänkt följa. Heja Bosse*!

Glada cyklister i mål
Vi är otroligt stolta över våra män! De har lagt ner en hel del träning och envishet för att klara av Vätternrundan på en riktigt bra tid. Och de lyckades! De har också fått mycket hjälp från en hängiven och engagerad klubb. Så en stor eloge även till Knivsta CK!


*Det visade sig att Bosse (som också tillhör Knivsta CK) körde sitt 22:a (!) Vätternrunda i rad. En sann kämpe alltså! Mycket imponerande! 

2 kommentarer:

  1. Coolt! Härlig blogg ni har måste jag bara få säga. Följer er som privatperson. Hoppas ni kan tänka likadant. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pia! Vad kul att du hittat hit, och tack! Kram, Anna

      Radera