torsdag 9 juni 2016

Årstidernas variation utanför dörren

I förra veckan stod det återigen ett par trälådor utanför huset. Lådorna var fullproppade med färska godsaker i form av frukt och grönsaker. Dessa lådor kom från Årstiderna, som levererar ekologiska frukter och grönsaker direkt till dörren. 

Idén är smart, Årstiderna plockar ihop ett utbud till olika lådor, till exempel grönsakslådan, fruktlådan, mixlådan (både frukt och grönsaker) eller juicelådan (frukt och grönt att pressa själv till färsk juice). Utöver de färdiga lådorna kan man också välja extra varor i form av exempelvis frukt och grönt, mjöl, ägg, ostar, juice, kaffe, kött. Som om detta inte räckte, finns även färsk fisk och så kallade middagslådor, som fungerar som de populära matkassarna med färdigkomponerade middagar, där du får alla råvaror och recept hemlevererat.
Man kan välja att prenumera på en viss sorts låda, eller beställa enstaka lådor då och då. Vi brukar beställa ungefär en, två gånger per månad. Och då väljer vi lådor beroende på innehållet och humör. Ibland är det exotiska frukter, ibland en låda med olika sorters kål som lockar mest. Och ibland fastnar vi för en vanlig grönsaks- eller fruktlåda.

Det som är det mest fantastiska med Årstidernas idé är att allt är ekologiskt (förutom fisken)! Det känns bra att veta att allt i lådan kommer från noga utvalda leverantörer, inte är genmodifierade och dessutom är fulla av näring och naturlig smak. 

Det här var innehållet i Annas grönsakslåda.

Med varje låda följer ett häfte med inspirerande recept som passar till de olika lådornas innehåll. Ibland kan man få med en "ny" råvara i sin låda. En frukt eller grönsak som man inte riktigt vet vad man ska göra åt den. Och då kan det vara bra med lite tips och idéer i form av receptförslag. 

Trälådorna som varorna kommer i lämnar du utanför dörren, så tar chauffören med sig dom vid nästa leverans. Eller så kan man göra som Heidis granne gjorde och använda dom till en snygg detalj i köksträdgården.

Årstidernas låda som odlingslåda.
Som ni märker så tycker vi väldigt mycket om Årstiderna och vill gärna att fler ska upptäcka detta fantastiska företag och deras filosofi. 
Så kika in på deras sida om ni inte redan har gjort det!

Vi är inte sponsrade av Årstiderna, vi tycker bara väldigt mycket om deras lådor, av många redan nämnda anledningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar