torsdag 19 maj 2016

Heidi: Sistaminuten ångest och impulslöpning

På fredag åker jag till Göteborg. På lördag är det Göteborgsvarvet. Resväskan står halvfull på vardagsrumsgolvet. Vädret för lördag säger molnigt med risk för lite regn. Jag försöker packa klokt. Enklast är det för benen: långa tights och löparkjolen (blir för kallt med bara kjolen, eller?). Svårare med överkroppen; t-shirt, ja. Men ska jag ha långärmad eller kortärmad? Hur varm kommer jag att bli? Ska ju ändå springa i mer än två timmar.
Både keps och pannband finns nerpackade. Pannband behövs om det är kallt. Keps är bra om det är soligt, men också om det regnar. Skorna kom jag ihåg att packa ner också. Min gröna flipbelt får också följa med. Den är bra för mobilen och någon förpackning med gel som jag kan inta när energin tryter. Ryggsäcken packade jag också med. Den ska jag ha med för överdragskläder och övrigt som ska med till själva loppet. Något annat som ska med? Mobilladdare, necessär för övernattning, bok för flyget och lite annat smått och gott (Voltaren).
Just ja! Startbeviset!! Den är ju ganska så viktigt att komma ihåg!

Glöm ej!

Allt nödvändigt packat med hänsyn till vätskereglerna för handbagaget!

Planen var att idag (torsdag) springa en lugn löprunda på ca 8 km. Perfekt för att "värma upp" lite innan själva stora loppet. Perfekt! 
Men för ett par dagar sedan frågade en kollega om jag inte ville springa Blodomloppet i Uppsala istället för honom. Han hade bestämt sig för att inte springa den här gången, pga smärta. Så då finns det en nummerlapp över, helt enkelt. Så jag sa ja! Vore ju synd att låta den stackars nummerlappen hamna i soporna utan att den fått känna på fartvinden! Så istället för en lugn runda på ca 8 km, blir det nu ett (lugnt) lopp på 10 km. Det ska bli kul! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar